Compromís reivindica el desarrollo de la radio DAB+ en Españ

La radio en Elche y alrededores: FM, OM, DAB... | http://forofm.elchemania.com

Moderador: elchefm

Compromís reivindica el desarrollo de la radio DAB+ en Españ

Notapor EspacioMPM » 06 Jul 2020, 14:38

En la web de Compromís en el Senado:
Compromís Senat escribió:Compromís presenta al Senat una Proposició de Llei de Mesures Urgents per a l’Impuls de la Radiodifusió Sonora Digital Terrestre
• S’acompanya d’una moció per al seu debat en la Comissió d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital • Es proposen mesures amb accions molt concretes i detallades per a escometre la seua implantació efectiva a Espanya
Madrid, 2 de juliol de 2020
La situació d’estancament en la qual es troba la radiodifusió sonora digital terrestre a Espanya des de fa ja molts anys ha sigut i és motiu de preocupació per a Compromís. Per això, ja va proposar en 2018 la creació en el si de la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç del Senat d’una Ponència d’Estudi que abordara el desenvolupament de la ràdio digital en DAB+ a Espanya. I encara que va comptar amb el suport de PSOE, Podem i PNB, la llavors força majoritària de la Cambra Alta va bloquejar la seua creació amb arguments tan fal·laços com contraris al progrés i aliens a la realitat.
Per això, en aquest nou període legislatiu que s’obri de facto una vegada decaigut l’estat d’alarma, és absolutament necessari anar un pas més enllà. El nostre país no pot continuar en la inacció i en la indefinició. Tenint en compte el context europeu, no hi ha una altra opció que la de ser pragmàtics i adoptar el DAB+ definitivament a Espanya. Bastants anys s’han perdut ja. Massa respecte a alguns dels nostres veïns. Tampoc té cap sentit distraure’ns a hores d’ara amb exercicis teòrics o proves en DAB+ que ja es van efectuar fa molts anys. No en va, hi ha emissions regulars amb cobertures pròximes al 100% en determinats països i està estandarditzat a nivell europeu.
Espanya ha d’abandonar com més prompte millor la seua condició d’illa analògica radiofònica contrària a la seua digitalització, cada vegada més en solitari en el context europeu i amb una audiència que ha disminuït de manera lenta però constant en els últims anys. Es necessita eixir de la situació actual amb mesures urgents que asseguren no sols el correcte desplegament de nous canals de ràdio en la radiodifusió pública i privada i en els diferents àmbits territorials nacional, autonòmic i local, sinó també la seua adequada cobertura legal.
Amb això es desitja no sols que la ciutadania es beneficie de tots els avantatges que ofereix el DAB+, sinó que també el propi sector radiofònic es veja revitalitzat. Amb augments de la seua audiència global i la modernització de la seua plataforma primària de difusió, tal com està succeint als països en els quals ja s’ha desenvolupat o s’està desenvolupant el mercat de radiodifusió sonora digital terrestre.
Carles Mulet, Senador de Compromís, ha declarat que “la ràdio digital ha de ser per a tots, tal com ho és la ràdio que tots coneixem a Espanya des de les seues primeres emissions en 1924. Els ciutadans han de tenir l’opció de poder escoltar ràdio digital de manera gratuïta en qualsevol lloc i en mobilitat, sense haver de connectar-se a internet ni subscriure’s a cap plataforma. Amb una facilitat d’ús fins i tot major que la de la FM, amb una imatge molt més moderna i amb nous serveis digitals. Ara, més que mai, en plena era de desinfomació i fake news, es necessita una oferta radiofònica en DAB+ el més àmplia i plural possible en tots els àmbits, perquè això redundarà en la salut democràtica del nostre país. No oblidem que la ràdio és des de fa molts anys el mitjà de major credibilitat i l’opció preferida per a escoltar programació musical dels europeus”.
A part de la coneguda qualitat de so respecte a la FM, la ràdio digital en DAB+ permet una major oferta de continguts, tal com ho va permetre la TDT fa ja quinze anys al nostre país respecte a la televisió analògica terrestre, amb emissions en obert i gratuïtes. A això cal sumar una millor experiència d’usuari i nous serveis. Entre ells, continguts visuals en implantar-se conjuntament amb la ràdio híbrida RadioDNS.
EspacioMPM
 
Mensajes: 28
Registrado: 29 Dic 2018, 11:41
Ubicación: Cuenca
Receptor/es de TDT: Axil RT0407HD (DVB-T MPEG4) / LG 32LH590V (DVB-T2 MPEG4 HbbTV) / NPG NL2212HFB (DVB-T MPEG4) / GTMedia V7 Plus (DVB-T2 HEVC/DVB-S2 HEVC)
Repetidor(es): Cuenca I (San Cristóbal)

Volver a La radio en Elche

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: No hay usuarios registrados visitando el Foro y 6 invitados